maanantai 15. elokuuta 2016

Beer Pong-pöytä

Kyseinen projekti on ollut kaikkineen hienointa, mitä opettajankoulutuslaitoksellamme on päässyt toteuttamaan! Projekti kuului koulutuksemme kurssiin KSA4 - sulautetut järjestelmät, jossa muun muassa opettelimme koodausta. Omassa projektisamme koodasimme Arduino Mega 2560 -nimisen kehitysalustan. Projekti toteutettiin parityönä. Kaikkineen projektista tuli todella upea ja näyttävä, aidosti monimateriaalinen kokonaisuus, jossa kaikki osa-alueet tukevat upeasti toisiaan, sekä josta voi vain olla ylpeä ja tyytyväinen. Videolle on kasattu lisää mietteitä pöydästä, joten kirjoittelut sikseen.



Kuvia pöydän valmistuksesta on kerätty alla olevaan PowerPoint -esitykseen.









Pöydän tarinaa ja kokonaisuutta voit ihastella alla olevasta videosta:








Youtube - Beer Pong -pöytä










Vaikkakin pöytä kaikkineen on valmis ja toimii, olisi  pöydän tekniikkaa tarkoitus jalostaa eteenpäin kun aika vain sallii. Pöydässä on asennettuna bluetooth-moduli, jonka avulla pöytä voidaan yhdistää mm. matkapuhelimeen. Olenkin jo tehnyt MIT App Inventor 2 -sovelluksella Androidille tarkoitetun ohjelman. Tarkoituksena olisi, että tällä ohjelmalla voitaisiin ohjata pöydän valojen toimintaa. Sovellus on valmis ja sen yhdistäminen pöytään bluetoothin kautta onnistuu. Lisäksi pöytä reagoi napin painalluksiin ohjelmassa. Kuitenkaan "slidereita" (joilla ledien väriä muutettaisiin, kuvassa punainen, vihreä ja sininen) en ole vielä onnistunut saamaan toimimaan.






Kuvankaappaus Android-sovelluksesta




Pöydän tämän hetkinen koodi (videollakin oleva) on löydettävissä täältä
Koodin avaaminen vaatii Arduino IDE-ohjelman.





Osaluetteloa pöydässä käytetyistä elektroniikkakomponenteista:
-n.5m RGB led-nauhaa
-60kpl NeoPixel -lediä
-20kpl TCRT5000 -heijastavat infrapuna-anturit
-20kpl 10kΩ potentiometrejä
-20kpl 220Ω vastuksia
-Yksittäisiä, erikokoisia vastuksia
-1000µF kondensaattori
-3kpl MOS-N-FET:ia
-Bluetooth HC-05 -moduuli
-Jännitteen alennin (12V -> 5V) "hakkuri"
-12V virtalähde
-Lednauhan kontrolleri sekä kaukosäädin

Lednauha sekä Arduino toimivat 12V, kun taas NeoPixel-ledit sekä TCRT5000-sensorit toimivat 5V. Kaikki liitokset on juotettu (poislukien Ardoinon liittimiin menevät johdot), sekä suojattu - lähes kaikki kutistesukalla. Paikat joihin ei kutistesukkaa saanut - kuumaliimalla. Kaikki on pyritty viimeistelemään ja huolittelemaaan mahdollisimman hyvin, jotta tuote olisi kaikkineen mahdollisimman pitkäikäinen.

2 kommenttia: